Bilden visar Jennifer Kennhed från avdelning 16 och centrala ungdomskommitténs representant.
Fotograf: Marie Ullnert

Mälardalen har värvat flest studerandemedlemmar

den 30 november 2022

Mellan den 1 april och den 31 oktober 2022 har avdelningskampen pågått! Det är en tävling som den centrala ungdomskommittén initierat där avdelningarna får tävla om flest värvade studerandemedlemmar. Vinnaren i årets avdelningskamp blev IF Metall Mälardalen!

Nu är alltså vinnaren korad! IF Metall Mälardalen har värvat flest studerandemedlemmar, och vinner 25.000 kronor att använda till sin ungdomsverksamhet. Avdelningen värvade absolut flest medlemmar, och höjde sin procentuella värvning av studerandemedlemmar med hela 94(!) procent.  

Totalt deltog tio avdelningar i avdelningskampen. På plats tre kom IF Metall Dackebygden, som ökade antalet studiemedlemmar med 11 procent. Silvret gick till IF Metall Mitt i Norrland, som ökade antalet studiemedlemmar med 32 procent. Men ohotad etta blev alltså Mälardalen, som ökade antalet studiemedlemmar med 94 procent.

Jennifer Kennhed, ungdomsansvarig för IF Metall Mälardalen, hur känns det?

– Jag är lite chockad faktiskt, speciellt när man tävlar mot stora avdelningar som Stockholm och Göteborg. Men det känns jättekul, det är en stor ära!

Vad ska ni göra för de 25.000 kronor som nu går till er ungdomsverksamhet?

– Planerna finns att vi ska utbilda oss ännu mer. Vi ska bland annat besöka Göteborg och få med oss en utbildning därifrån och ta med oss den hem till Mälardalen. Och sen hoppas vi att vi ska kunna göra ännu mer aktiviteter för just ungdomarna i vår avdelning.