Foto på Jennifer Kennhed
Fotograf: Privat

Kongressombud – det känns stort

den 23 september 2022

Nu har 300 ombud valts till kongressen. Jennifer Kennhed från IF Metall Mälardalen är förstagångsombud och med sina 23 år yngst i gruppen.

Jennifer Kennhed var även vald till IF Metalls kongress 2020, den som fick ställas in på grund av pandemin. Då blev besvikelsen stor, men nu ska det äntligen bli av. 

Hur kändes det att bli vald till kongressombud? 

– Det är kul att bli nominerad och att folk tror på en. Det känns stort. Speciellt när man är nyss fyllda 23 år. 

Vad har du för förväntningar inför kongressen och hur förbereder du dig? 

– Jag hoppas att jag kommer lära mig massor och att jag kommer binda nya kontakter. Jag ser även fram emot att återse personer jag lärt känna tidigare. Förra året var jag ombud för IF Metall på LO:s kongress, så jag kommer nog känna mig trygg med att jag varit i det här sammanhanget förut. 

– Vi har haft en första träff med kongressombuden från avdelningen och gått igenom det praktiska. Snart kommer det vara dags att läsa motionerna, främst de som ligger inom mitt område. Jag vill känna att jag har koll.

 Vilka frågor är viktiga för dig?

– Skol- och ungdomsfrågor. Det är viktigt med Teknikcollege och att det ska finnas rätt och bra utbildningar för ungdomar och att vi fyller platserna. Även arbetsmiljöfrågor är viktiga för mig.

Namn: Jennifer Kennhed
Ålder: 23 år
Yrke: CNC-operatör på Alfa Laval AB i Eskilstuna
Uppdrag: Ledamot i avdelningsstyrelsen, ungdomsansvarig för IF Metall Mälardalen, sekreterare i klubbstyrelsen, ungdoms- och studieansvarig i klubben, skyddsombud, med mera.
På fritiden: Handbollstränare för Gökstens BK F-09