Anders Ferbe blir IF Metalls nye förbundsordförande

IF Metalls förbundsstyrelse har den 1 februari utsett Anders Ferbe till ny förbundsordförande i IF Metall efter Stefan Löfven som valts till ny partiordförande för Socialdemokraterna.

Anders Ferbe har tidigare varit vice förbundsordförande i IF Metall och blir nu förbundsordförande fram till IF Metalls ordinarie kongress 2014 då ny ordförande ska väljas.

 

– Jag är både ödmjuk och hedrad för förtroendet att tillsammans med förbundsstyrelsen få leda IF Metall fram till kongressen 2014, säger Anders Ferbe.

 

– IF Metall kommer att fortsätta kämpa för att utveckla villkoren på arbetsplatserna. Vårt jobb med hållbara arbeten ligger i fokus, det innebär kompetensutveckling, arbetsmiljösatsningar samt löner som är både rättvisa och jämställda, säger IF Metalls nye förbundsordförande Anders Ferbe.

 

Avtalssekreterare Veli-Pekka Säikkälä kommer att utöver uppdraget som avtalssekreterare träda in som vice förbundsordförande fram till ordinarie kongress 2014.

 

Monika Theodorsson fortsätter som förbundssekreterare.

 

 

Fakta Anders Ferbe

Anders Ferbe är 57 år. Innan anställningen på förbundskontoret jobbade Anders på Fläktfabriken i Jönköping. I Jönköping var Anders aktiv som ledamot i klubb- och avdelningsstyrelsen. Anställningen på IF Metall inleddes med en lärartjänst på förbundsskolan Skåvsjöholm utanför Åkersberga. Därefter jobbade Anders som studieombudsman på förbundskontoret och sedan som press- och informationschef tills han 2006 valdes till vice förbundsordförande.

 

Fakta IF Metall

IF Metall har cirka 350 000 medlemmar på över 12 000 arbetsplatser. 23 procent av medlemmarna är kvinnor. Riksavtal finns på 41 avtalsområden, exempelvis verkstads-, järnbruks-, gruv-, glas- och beklädnadsindustri. Tvätterier, sockerfabriker och cykelverkstäder är också områden där IF Metall organiserar medlemmar. 

För mer information kontakta

Lasse Ankarfjäll, pressombudsman

070-535 60 64

lars.ankarfjall@ifmetall.se

Uppdaterad 2012-02-01