En budgetmotion i IF Metalls smak

På onsdagen presenterade Socialdemokraterna sin ekonomiska vårmotion.
– Det är i stora delar en IF Metall-budget som sätter fokus på jobb, tillväxt och solidaritet, säger Carin Wallenthin, chef för IF Metalls facklig-politiska enhet.

Den socialdemokratiska budgetmotionen som presenterades i går hade tydligt fokus på att skapa jobb och tillväxt genom investering i människors kompetens, företagens innovationsförmåga och samhällets infrastruktur.

 

– För IF Metalls medlemmar är det viktigt att det görs ordentliga satsningar för att lösa arbetslösheten. Förslagen om utbildningskontrakt och traineeanställningar ligger helt i linje med det som vi har initierat med vårt avtal om yrkesintroduktion, säger Carin Wallenthin.

 

IF Metall tycker också att det är lovande att det finns en tydlig fokus på forskning och utveckling, infrastruktursatsningar på järnväg samt på riskkapitalförsörjning till innovativa små- och medelstora industriföretag.

 

– Det är precis vad den tillväxtdrivande svenska industrin skulle behöva efter sex år med en borgerlig regering som lagt all sin energi på att kasta skattesubventioner över lågproduktiv tjänstesektor. Det behövs krafttag för att Sverige ska kunna stå sig i den globala konkurrensen.

Uppdaterad 2012-05-04 Skribent: Fredrik Jansson

Vill du prenumerera på IF Metalls nyhetsbrev?